By: Mira Johar

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 26-Aug-2009 03:03 Email | Share | Bookmark
XTVT kat Penang & Alor Setar (Part 3)

Apo konolah dengan FP sekarang ni..nak update tak boleh-boleh..ke Mira jek yang tak boleh update ni..masuk FP boleh tapi kejap tu..page error...nak jenjalan kat FP kenkawan pun sama gak..tu yang Mira bagi komen kat FB jek..Ni pun torai...kalu boleh alhamdulillah....

Ok ni sambung lagi XTVT kami jenjalan sekitar Penang dan Alor Setar...

Ni masa bekpes kat 1 kedai mamak tepi jalan..Kat mana tu Mira dah lupa arr...tapi makanan kat sini lain sikit dari KL..Mira order Roti Bakar...roti bakar kat sini bukannye macam selalu yang kita beli kat kedai yang letak Kaya ngan Marjerin tapi kat sini roti bakar diletak plak ngan telor setengah masak...Mira ni bukannya makan sangat telur setengah masak ni..tapi nak cuba..order gak lah...Dan bekpes kami ni telah dibelanja oleh Pakcik PI...tima kasih ye Pakcik PI...kenyang perut kami ni...Alhamdulillah


Lepas makan singgah plak beli roti segar dari Kilang...


Lepas makan dan beli roti kami semua bergegas plak ke Kedah nak pegi umah Kak Amal..Mira rasa cam jauh dak dari Penang nak ke umah Kak Mal...sampai terlelap dalam keto...ke kami yang tak cukup tidur..
Sampai je kat umah Kak Mal...Mira terus melulu ke dapur..wakakakaka..mak aiiii terkezut den...Kak Mal baru kluarkan 3 ekor ayam rosemarry dari Oven...tiba-tiba perut terus lapa giler...baunya tak leh tahan tau...di tambah plak dengan beberapa hidangan yang tersedia atas meja..cayalah Kak Mal...masakan Kak Mal ni Super Da Boom lahhh....sodapppppp




Sempat gak g bergambar kat Rumah Tun Mahathir ni..lepas tu ujannnnnnn...semua cabut lari..nak tangkap gambar pun tak sempat


Kami tak jenjalan sakan kat Alor Setar tuh..insyallah kalau ada masa kami terjah kat sana plak..lagi keadaan cuaca hari tu tak mengizinkan kami meronda-ronda sakan..hujan bukan main kuat lagi..jadi kami terus aje balik ke Penang..ingat nak singgah makan mee udang sungai dua pun tak dapat last-last kami makan je kat Tesco Extra Seberang Perai..first time Mira makan Mee Udang ni..eerrmmm memamg sedap...rasa cam nak tambah lagi jek...


Lepas makan perut pun dah kenyang kami ingat nak balik chalet tapi tersinggah plak kat Starbucks..nak makan dah kenyang..jadi beli air je lah..dan masa ni lah watie dah mula demam...dan malamnyer kami sempat jugak jenjalan kat sekitar night market ni..bagi Mira boring jek...tapi yang best DVD kat sana murah...Salleh ngan Kak Azue bukan main memborong DVD kat sana..



NANTIKAN PICCAS2 KAMI DI BUKIT BENDERA BERSAMA ZAI KULIM DAN KAK INA...

Quote:
Buat kali ke-5...award ni Mira nak kasi Watie. Dalam demam-demam sempat plak dia mengecop tempat pertama tuh...tahniah watie...terimalah award dari akak...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net