By: Mira Johar

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 20-Aug-2009 17:06 Email | Share | | Bookmark
Rombongan Teacher Sally ke Penang (Part 2)

OK Kita sambung lagi cerita kat Penang...harap tak ada orang yang jemu dan jelak citer kami ke Penang ni....

Lepas kenduri Pakcik PI...kitaorang terus nak ke Batu Feringgi check-in chalet kat sana. Nak kesana tu kena naik Feri...bapak banyak keto tapi nasib baik kejap..sementera nak tunggu turn kami masuk dalam feri tu Kak Azue pegi bukak DVD citer JANGAN TEGUR..citer anto malaysia...semua dok suruh bukak citer tu nak tengok malam takut..nak nak si Teacher Salley tu..asal sound seram je mulalah "belalai gajah..belalai gajah...belalai gajah...." bergoyang-goyang Toyata Estima milik Abang Alim tu...yg mak dara ngan anak dara kat belakang tu asyik dok menjerit je...seram jugak woooo......ni Mira selit gambar isi perot kat sekitar chalet tu...rasa kat kenduri tu dah makan banyak dah...tapi ontahlah perot asyik lapa jek...


Kami sampai kat chalet pun dah agak petang. sampai je semua dok rehat kejap..nak mandi laut pun tak ada mood...lagi pun malam nak kluar balik..ni pun sempat lepak kejap jek...tengok matahari terbonam...gambar terbonam tu mira update kendian K.


Lepas solat, semua dah bersihkan badan kami semua makan malam kat Anjung Gerney..kat mana erk...ala Mira lupa arr...tapi kedai makan byk sangat...sampai tak tahu nak makan apa...susah-susah order nasi jek...perut ni mesti nak nasik kalau tak rasa kosong jek...wakakakakaka


Dah kenyang makan malam, kami pusing-pusing kawasan yang sewaktu dengan nyer..sempat gaklah lepak kat Padang Kota...tengok bangunan bercahaya cam kat Dataran Merdeka..yg lainnye dapat hidup angin laut...tapi cuaca malam tu panas sangat...panas-panas pun..posink tetap posink...


OK STOP SAMPAI SINI...NANTI SAMBUNG LAGI YEK..APA LAGI AKTIVITI KAMI...TUNGGU NYER...

Quote:
Buat pertama kami Mira nak kasi award ni pada Wak Kumis http://-teksi-singapore.fotopages.com/ ..wak ni first time Mira jumpa kat Penang...lawak giler wak ni. Mira ketawa sampai keluar air mato...... WAK...bila nak jumpa lagi ni..kalau turun KL jangan lupa kasi tau ok...leh kita semua bergumbira lagi...


Tuesday, 18-Aug-2009 12:56 Email | Share | | Bookmark
Rombongan Teacher Sally ke Penang & Alor Setar (Part 1)

Alamak bersawang lagi FP Mira ni...ni pun dah kena teguk den Dana ha...baru ada mood nak update citer yang paling terkini sekali...

Allamdulillah seperti yang dirancangan rombongan ke Penang akhirnya berjalan dengan lancar sekali. Semua nyer kelihatan gembira sekali walaupun di akhir percutian kami..Watie, ila dan Arin demam...tapi yang paling besrnyer Arinlah...punyalah jauh import demam campak...sampai ke Penang ha....tapi tabik arr kat Arin, walaupun tak sihat dia tetap enjoy dan cool sekali...cuma kali ni tak dapat nak tengok Arin berlawan makan ngan Salleh...tapi apa-apa pun Salleh tetap juara makan dan pencari jalan-jalan cari makan...macam-macam tempat dia bawak...banyak gak Mira dapat merasa makanan yang tak biasa makan kat KL ni... OK lah tak nak membebel panjang sangat..takut boring plak...jom tengok gambo yg dapat Mira snap...

Tapi sebelum itu Mira nak sangat ucapkan ribuan tima kasih pada Kak Azue ngan Abang Halim kerana sudi menumpang Mira sampai ke Penang dengan layanan 1 class...kalah MAS tau..hehehehe...Pada ila dan Watie...sudi menjadi teman berkongsi bilik...walaupun den ni terhegeh-heget korang tetap temankan den....dan watie tima kasih pinjamkan tudung tu dan ila tima kasih kasi pinjam tali pinggang lip lap lip lap tuh ye...hehehehe Mira ni semuanyer pinjam kan....tapi korang yang nak kasi den pakai je..wakakakakaka...kak azue, ila dan watie korang mmg best...ibarat kakak dan adik pada den...pada Salleh...tima kasih atas segalanya..kenyang dan ketat teruk perut aku ni...makin BAM aku tau...pada Arin tima kasih mengamatkan suasana riuh...dan pada KAK AMAL tima kasih atas undangan dan masakan istimewa untuk kami..mmg sedap giler Kak Mal...tak tau nak cakap sedap tu macam mana..mmg sedap sungguh, biskut tu belum sampai KL dah habis....hehehehehe.Pada ZAI dan KAK INA tima kasih atas layanan mesra itu...siap ambik cuti untuk bawak kami jenjalan ha...susah-susah aje...dan tima kasih atas cenderama yang diberikan...sedih gak tau nak tinggalkan kalian...rasa kejap je jumpa kan..insyallah...kita pasti bersua lagi...

Ni masa berkumpul kat umah Watie...memang rancang semua berkumpul kat umah watie..senang sikit..dan ila ada orang yang awal sekali sampai pastu Mira plak sampai..kak azue lambat sebab dia baru tahu yang abe-abe tersayang ni saja plan nak gerak pukul 9 pagi..so kami lepak sambil tengok dvd tembak-menebak dan keja-keja tuh...den tak ingat plak citer tu...tp best jugak....sementara tu ila dapat sms yg salleh datang bawak bekpes....kami rancang nak makan2 kat RnR tapi tak jadi....Tunggu punya tunggu Salleh sampai bawak bekpes..aduhaiiii sodap eehhh...harum giler bau coffee ni...Tima kasih Salleh sponsor bekpes kami....sodap sehhhh..hehehehehe...(bodek ni)


Ni plak sepanjang perjalanan kami menuju ke Penang...happening jugak beb...makan lah..ketawa mengilai lah...tapi yang paling best..karokkkkk...percaya tak...dari bertolak sampai ke penang kami asyik dok menyanyi je...lagu rock kapak ler, lagu cinta-cantun ler, dangut ler...dan yang paling best nyayi lagu nogori ngan klate...rasa nak pecah perot nih


Dan ini beberapa piccas masa kenduri kawin anak pakcik PI...ramai gak tetamu yang datang dah dapat jugak Mira bertentang mata ngan kenkawan FP yang tak bersua..dapat jumpa Gebang sekeluarga, Pakcik BandongCamp, Wak Kumis, Zai Kulim, Kak Bay Sekeluarga, Wanie Sekeluarga tapi.....tak tak dapat nak bermesra dan berborak dangan wanie...tengah dok cari dia tiba2 tak ado...mungkin dia balik awal....(wanie...apasal balik tak kasi tau..kitaorang dok cari ha..)






Dewan kenduri ni betul-betul tepi pantai...angin kat situ tak yah cakaplah...nyaman sekali dong....sempat gak snap gambar kat persisiran pantai tuh...


OK..STOP SAMPAI SINI DULU..ADA LAGI SAMBUNGANNYER...TAPI NANTIKAN N3 SETERUSNYA....LEBIH MENARIK DAN GUMBIRA SEKALI

Quote:
Dikesempatan ini Mira nak ucapkan Happy Birthday Buat Dak Ina yang berada nun di kuala Pilah...semoga kita semua sentiasa bersama..seiring dan sejalan..muah..muah..muah


Quote:
Kali ni Mira nak awardkan scrap mira ni pada Jassnani http://jassnani.fotopages.com/ komenter terpantas kali ni..Tima kasih ye sudi singgah kat sini..lain kali jangan lupa singgah lagi tau


Friday, 7-Aug-2009 07:29 Email | Share | | Bookmark
Majlis Cukur Jambul RAIHAN

Majlis cukur jambul ni berlansung pada Ahad Lepas..hari ni baru Mira berkesempatan nak update ha..bukan apa komputer kat opis ni sakit sikit sekarang ni..ni pun baru kluar dari hospital. Laptop kat umah plak kena berebut ngan adik..tu yg lama tak terjah FP kenkawan...dapat terjah FB jek..itu pun kejap...Oklah jom tengok beberapa gambar sepanjang majlis tuh...tapi maaf gamba Mira kureng...sebab dok sibuk ambik gamba orang...

Ni masa Majlis berlansung..Baby ni anak pada sepupu Mira...nama anak dia RAIHAN..nama penuh tak ingat la...tp baby Raihan ni kuat tido...asyik tido je..orang buat apa pun dia tido jek...


Lepas tu acara makan plak..piccas makanan tak ada ye..perot lapa giler...Mira letak kamera pastu terus ngap.....


Izat & Linda ayah dan ibu pada Raihan


Ni plak Farish...monyok jek muka dia..bukan apa..baru lepas nangis sebab terkena buaian kat taman..Yg sebelah tu plak Raudah..anak pada sepupu Mira...Raudah panggil Mira..MAMA....


Dan seperti biasa..Mira suka sangat dengan Idham ni..suka sangat bergurau....tp mood Idham kureng sikit arr...baru lepas bangun tido...


Ok yang ni plak acara makan malam bersama keluarga mertua Mira kat Satay Kajang..Pak Mertua Mira ni memang suka giler makan satay...so kami pun bawaklah mereka makan sana bersama 2 anak buah Mira yang dah semakin besa dah ni...Budak-budak ni makan kureng..bergamba je lebih...tapi tu arrr baru nak suruh dorang posink tiba-tiba batery kong....tapi nasib baiklah bawak kamera compact olympus..dpt gak sambung posink...(gamba tak transfer lagi..layan gambar yg ada dulu ye)


Quote:
Komenter terpantas.....jatuh lagi kepada Dak Dana yang paling comeyyyy....pandai dia ye..kita mencopot kat FP dia..alih-alih dia mencopot kat FP kita plak..Ok lah Dana..ambik award ni ye..jangan lupa gantung kat FP ko...ni kemenangan ke-4 buat Dana..


Quote:
Ni dapat award dari Dana...


Tuesday, 4-Aug-2009 03:56 Email | Share | | Bookmark
Karok, Bola & Satay..

Update, update, update...hari ni Mira nak update citer hari Jumaat dan Sabtu...Gamba tu memang ada tapi entah..malas giler nak edit dan update...ni pun edit yg segera punya..

Ni kisah hari Jumaat malam....apa lagi karok lah..sebenarnya tak plan pun nak karok..tapi hari tu rasa panas sangat duk umah...mata pun tak mengantuk..apa lagi Mira ajaklah Johar dan adik-adik Mira tuh gi karok...tak sangka plak semua ok...tanpa buang masa Hubby Mira call dan booked...rate yang kira ok kat Redbox Sogo..masuk pukul 1.00 sampai 3.00 pagi...jam pun dah pukul 12.15 malam..apa lagi masing-masing bersiaplah...kita Karokkkkkk




Yang ni plak masa Mira menyebukkan diri nak ikut tengok Hubby game bola kat Stadium Kajang Sabtu malam...saje je ikut dari tak ada nak buat kat umah tu baik Mira menjerit kasi semangat kat Hubby selaku Kapten Bola.

Lepas game bola...semua sepakat nak mamam dulu..yang paling dekat pun apa lagi..Satay Kajang le..makan pun satay kajang le...layan je lah gambar seterusnya ni...





Ada lagi citer...tapi nantikan update seterusnya...OK

Quote:
Kali ni Award komenter terpantas Mira berikan pada Putih http://putihh.fotopages.com/ ..cian putih ye...tak pernah nak dapat award ha..tapi akhirnya berjaya jugak...Putih jangan lupa tempek award ni kek fp ko yo...


Friday, 31-Jul-2009 02:43 Email | Share | | Bookmark
Besday Celebration..Kak Azue & Salleh

Assalamualaikum semua kenkakawan ku sekalian... Aduhaiiiii..rasanya lama Mira gak tak update...terjah fp kenkawan pun Mira tak sempat...bukan apa sekarang ni Mira banyak habiskan masa kat FB...layan itu layan ini..tu yg terlupa jap nak update...

Ok Ok..tak nak cerita panjang. Ni Mira nak citer aktiviti besday celebration Kak Azue dan Salleh merangkap berkarok sampai ilang sore.... sapa ye yang konker mic... ada lah budak tu...ngan abang nakalnyer....yang bestnya sampai repeat 2-3 kali tuh...power sunggu sore dak pidah....

Ni beberapa piccas sepanjang berada kat karok tu...ni Mira ada cilok piccas dari Dak Watie (akak cilok sikit yo watie) dan dari Lensa Kak Azue:-D




[/IMG]http://i567.photobucket.com/albums/ss119/azueriena4/7-2.jpg[/IMG]

Surprise kek untuk Salleh



Surprise kek untuk Kak Azue plak




Ni plak...beberapa aksi dari kami....




Quote:
Buat kali ke-6 award ni Mira serahkan pada Saudari Pau http://fauzana78.fotopages.com/ ...amboi makin cepat dan menganas pau mencopot yek...ok pau..award ko den dah siapkan..ambik yo..


Quote:
Ni dapat award dari Pidah...Thanks Pidah...cantik award ko ni..tp naper paler akak sekerat jek...tak aci tau
[IMG]http://i668.photobucket.com/albums/vv43/msr_rafidah/episod35karaokeatredbox-kakmira.jpg[IMG]


[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net