By: Mira Johar

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Sunday, 6-Dec-2009 14:17 Email | Share | | Bookmark
Akan Datang...



NOTA PENTING : ADALAH INGIN DIMAKLUMKAN MULAI BULAN DISEMBER INI
TIADA AWARD KOMENTER TERPANTAS AKAN DIBUAT...(SBB MIRA DAN MALEH
SANGAT NIH..SORI EK KENKAWAN)



Tuesday, 10-Nov-2009 14:45 Email | Share | | Bookmark
Terengganu Ahad (Hari Berangkat Ke KL)

Sori kenkawan semua...Mira terlewat update arr..2 minggu ni agak sibuk dengan acara
sendiri..dengan kenduri kawin ler...itu ler..ini ler...hari ni baru leh update.

Ok ni citer terakhir percutian Mira dekat Terengganu. Pada hari terakhir pun sempat gak
jenjalan kat Kuala Terengganu...temankan kawan hubby Mira yang nak beli barang. Nak
jenjalan tak tahu jalan. So layan je lah dorank....

Sebelum keluar meninggalkan banglo..kami semua sempat lg bergambar kenangan..
insyallah tahun depan leh datang lagi..


Bergambar kat pintu masuk Banglo


Kalau dah datang Terengganu tak sah kalau tak pegi Masjid Kristal...apa yang boleh
Mira katakan...Masjid Kristal ni memang cantik sangat-sangat..




Ni plak masa melawat Taman Tamadun Islam..gambar ada banyak lagi tapi Mira
masukkan yang ini aje..lagi pun dah maleh nak pilih gambar...


Yang ni masa dalam perjalanan balik ke KL...masa ni Mira baru tingat sangat nak
makan SATA..Mira memang suka SATA tapi yang kat KL nih kureng sedap arr...
masa tengah cakap tingin..tup tup ada depan mata. Kebetulan plak kenkawan
hubby pun nak beli...apa lagi singgahlah memborong...borong borong gak tapi yang
bestnyer tuan kedai siap bagi rasa free lagi..bukan setakat 1 cucuk (1 cucuk ada 4) tapi bercucuk dia kasi..dah lah tu siap bagi minum air free...alhamdulillah murah rezeki
makcik tu...Mira beli banyak gak...ikan masin pun Mira borong...fresh lagi....


Jalan punya jalan perut lapalah plak..so destinasi terakhir kami melepak dan berehat
kat Kawasan Pantai Temasik...bila dah order makan Mira sempat gak melayan
member hubby yang duk sibuk suruh ambik gamba dorank ni...gila berposink jugak
dorank ni tau....



OKlah setakat itu saja cerita Mira kat Terengganu...abih dohhh...ntn layan citer lain
plak ye...

OK award kali ni Mira nak kasi Kurie...ini award pertama dari Mira....


Wednesday, 4-Nov-2009 14:29 Email | Share | | Bookmark
Terengganu Sabtu (Hari ke-2)

Ok....seperti yang Mira janjikan n3 yang lepas...kali ni Mira nak syer citer dan aktiviti kami
pada hari ke-2 berada kat Terengganu..

Pada paginya Mira ngan ila cam liat sikit nak bangun...naper nyaman sangat ni..sejuk jek..memang logik pun sejuk sebab hujan tambahan plak duduk kat keliling padang golf..pokok banyak..dan plan awal kami terpaksa ditukarkan. Pagi tu keadaan banglo agakriuh jugak...sebab kenkawan hubby dah sampai..klu nak tahu percutian ini disertai 8 org kenkawan hubby dan Mira ajak Ila..buat teman...kita semua bilik penuh...dah tu gamatgiler ngan perangai mereka yg agak gila-gila.

Hubby mira pagi tu g beli bekpes, mira ngan ila lepak kat ruang tamu atas sambil berborak..bila hubby mira balik..apa lagi..makan lerrrr....mira makan nasi lemak...tapi
nasi lemak kat Ganu ni lain sikit..sedap...sebab ada ikang...mmg sedap..habis licin Mira
ngan ila makan..lepas makan lepak kat ruang tamu sambil tengok citer TITANIC... member hubby plak dok sibuk berposink...kamera mira langsung tak lekat kat
tangan mira ha...dorank dok giler bergambar.....

Lagi 1 dugaan yang melanda..kali ni van budak2 bujang tuh..rosak lah plak....kes nyer..van x boleh stat ada masalah problem..hehehehe..kena plak panggil makenik...
makenik plak datang berlumba-lumba...huhuhuhu acah jek....setelah dibedah dan
disiasat oleh abang makenik dia kata van tu kena bwak masuk hospital...siap dalam 6 jam cam tuh...alahaiiiii tuka lagi plan..kesian kat dorank ha...tak dapat jenjalan ..kenalah duduk umah. Sib baik Astro semua channel ada..bolehlah dorank layan TV

Aksi kawan hubby dengan merebat kemera Mira...Wa no hallllll


Masa ni bersiap-siap nak kluar pegi Pasar Payang


Sampai je terus cari kedai makan...lepas tu jenjalan pusing 1 bangunan...hehehehe



Balik dari Pasar Payang singgah plak kat Stadium Runtuh nih..teruk jugak kesan
runtuhan tu...ni dah kira sejarah nih


Ni plak aktiviti malam hari...lepak...Ber BBQ dan main golf...yahooooo....



Try main golf...syok jugakkk





Award ke-6 buat Kak Azue


BERSAMBUNG LAGI OKKKK


Tuesday, 3-Nov-2009 05:17 Email | Share | | Bookmark
Terenggaanu @ Jumaat (Hari Pertama)

Salam semua...apa kabar...Mira harapkan semua sihat ok..

Ok hari ni baru nak update...baru ada citer nak syer...punyalah lama tak snap gamba aktiviti..sekarang dah
ada kenalah layan gak yek...oklah kali ni Mira nak syer citer dan gambar percutian kami iaitu Mira, Hubby,Ila
dan kenkawan hubby ke Kuala Terengganu..Mira bertolak dari rumah kira-kira pukul 11.00 pagi yang
kenkawan hubby tu bertolak malam lepas mereka habis kerja...kitaorang kena bertolak awal sbb dan booked banglo hari jumaat tu...

Perjalanan kami dari Kuala Lumpur ke Terengganu ni banyak sungguh halangannyer...keter plak buat hal...
keter dah servis...tayar dah tukar..semua dah check...tp tah macam mana elok je sampai genting sepah
temperature keter naik. So kami rehat dan makan..sbb nak biarkan keter ok..pastu mulakan perjalanan...pun naik gak...
berhenti plak kat Petronas kat ngan restoran mahai tu...lepak kat 1 jam gak sebab air dah membuak-buak..takut plak nak jalan. Masa tu hubby dah suruh patah balik KL dah..
Mira pun dah buat muka bengang arrr...saba lagi...pastu teruskan perjalanan..berhenti lagi kat
Kg. Sungai dulu...tepi highway jek...call kawan dia...kawan dia cakap itu lah ni lah..macam mana dia
servis pun den tak tahu...pastu Mira ngan Ila suruh hubby Mira bawak takat 80 jek..punyalah hubby Mira
bengang..sebab orang lain asyik dok memotong dia...tapi alhamdululillah sampai jauh gak lah sebelum
nak cari kedai keter kat Temerloh...

Akhirnya sampai gak kedai nak servis dan repair ni..ada benda yang nak kena cuci tuh (tp lupa plak apa
namanyer) so kenalah tunggu 2 jam kat kedai tuh...nasib baik ada ila klu tak habis dah Mira bagi
ceramah free kat hubby...selepas 2 jam semuanya selesai dan kitaorang mulakan perjalanan...dan
semuanya ok dari Temerloh sampai ke Kuala Terengganu tanpa henti..keter pun Tip Top...

Ni masa makan kat Hentian Rehat Genting Sepah dan pandangan masa perjalanan...


Dah sampai Ganuuuu


Hiasan dari Banglo tempat penginapan kami...






Award ke-2 buat Jassnani


Friday, 23-Oct-2009 08:06 Email | Share | | Bookmark
Citer lepas (Buka Puasa @ KDE)

Aduhai...Mira dah ketandusan idea dan cerita ni...malas nak citer dan tempek gambar raya..raya pun
dah habis...oklah..belek punye belek terjumpa plak citer berbuka pose kat KDE..walaupun dah lama
Mira nak jugak syer masa kami beramai-ramai berbuka puasa kat sana. Boleh tak..Boleh kan..

Masa berbuka puasa ni yang ada Mira ngan Hubby, Watie dan Arin, Kak Azue dan Nuyin, Ila dan Salleh.
Yang lain ada hal masing-masing.

Makanan kat sana banyak sangat, pilih jek nak makan apa..melayu style ada, cina style ada,
MatSaleh style ada, itu style ada, ini style ada..pendek kata MACAM MACAM ADA

Orang pun ramai giler...tapi kan mcm biasalah...kami ada lah pasukan yang terakhir memblahkan diri dari situ...

Jom layan gamba




Lepas makan dan kenyang...posink lagi depan pintuk masuk restoran


Ni plak aktiviti 2 lelaki ribena yang tingin main playground. Ingatkan Nuyin jek yang merenggek nak
main..rupa-rupanya....(korang tengoklah sendiri keriangan mereka)....Nuyin pun sampai tercenggang
tengok aksi Pakcik Arin dan Pakcik Salleh ni...



Award yang ke-5 buat Dana...


[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net