By: Mira Johar

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]
Thursday, 4-Jun-2009 05:51 Email | Share | | Bookmark
N3 Khas untuk Arin...Happy Birthday

Dikesempatan ini Mira nak ucapkan Happy Birthday buat Arin...suami tercinta kepada Dak Watie http://shahwatie.fotopages.com/ . Hari ini genaplah Arin 30 tahun...So Arin...selamat datang ke kelab 30an...tapi ko jangan risau yo...itu nombo yo tapi ko tetap maintain ganteng

Sebenarnya kami telah merancang majlis mengejut untuk Arin nih..tapi gambar Mira belum sempat nak masukkan lagi..korang terjahlah mana-mana N3 TKB yang lain..mana tahu mereka dah update...ada 3 orang yang terkezut semalam iaitu Kak Mal N Famili....Arin...dan Den sendiri....haiiii korang ni...senyap-senyap betol lah...terkezut berok aku semalam tau....Ok lah Mira tak nak citer panjang....kang tak best plak...Watie N Arin...semoga korang berbahgia selalu dan sentiasa mentain Lomantik..OK






Aduhai punyelah sibuk menyiapkan N3 untuk Arin ni...terlupa plak nak masukkan award terpantas...hehehehe jangan mare ye Reen....akak lupa kejap...OK ni ni award nyer. Tima kasih yek sudi jenjalan kat FP akak....ambik award ni simpan kat umah Reen yek...nanti cakap kat Baby Zaraa..ni aunty mira kasi award kat mama....hehehehehe. Sesiapa nak kenal mama cun ni silalah ke FP Reen yek http://cheerienaz83.fotopages.com/


Wednesday, 3-Jun-2009 01:57 Email | Share | | Bookmark
Lunch Kat Teppanyaki

Jalan-jalan cari makan....hehehehehe korang ingat Maria Tunku Sabri je ke pandai jalan-jalan cari makan...Mira ronda-ronda cari makan...dan kali ni menu lunch Mira kat Pavilion makan Teppanyaki. Kalau nak di ikutkan dah bertahun tak makan Teppanyaki ni...last makan pun kat Mid Valley sebelum renovate...bila dah renovate dah tak plak Teppanyaki tuh...Bila dah lama tak makan ni...rasa sedaplah plak...licin beb Mira makan....kenyang bukan main sampai buncit perot Mira nih...hehehe ....Ala malas lah nak citer panjang....korang layan je lah yek gambo-gambo makan den kali ni.....edisi makan je lah memanjang....





Lepas makan kenyang...Mira memulakan perjalanan dengan membuang masa kat sana. Ingat nak tengok wayang tapi makkk aiii bukan main penuh ngan orang lahhh...nak beratur pun bukan main panjang lagi...last jenjalanlah dari 1 kedai ke 1 kedai....dan dapatlah rembat 1 baju tapi sori ek gambar x leh ambik....budak kedai tu nampak je kamera kat tangan terus cakap...no cemera here....aduhai...poyo betol lah...so ada sesetengah gambar ni diambik tanpa flash dan pakai snap jek...tu sebab gamba agak kureng sikit..hehehehe

Perjalanan seterusnyer temankan adik lelaki Mira tuh yang nak beli kasut....aduhai adik sorang ni...buka main cerewet pilih kasut....mengalahkan pompoan jek...

Lepas penat jenjalan kat Pavilion..kitaorang pun nak teruskan berjalanan.....singgah jap kat Tesco Extra beli barang...dan sempat jugak den rembat skirt kembang....gambar tak de ye...tunggulah kalau den pakai nanti

Oklah komenter terpantas....jatuh kepada Kak Bay lagi http://kimiein.fotopages.com/ buat kali ke-4 ni...akak simpan lagi award ni..kumpul banyak-banyak yek...i lap u lah kak bay


Sunday, 31-May-2009 10:41 Email | Share | | Bookmark
Keluar Ngan Pidah

Cuti-cuti memang tak tahu nak pegi mana...suaminyer keja..balik keje dia tido pastu dapat call anak kawan dia meninggal...so tinggal Mira sendirian lagi. tup tup tup Pidah sms ajak gi Care4...Mira ok je...so selepas berbalas-balas sms jadilah kami keluar bersama. Pidah ambik Mira kat umah. Sebelum memulakan perjalanan tu kitaorang call watie dulu takut-takut leh dinner sama kat care4 wangsa maju...tapi watie cakap dia baru je sampai rumah dari bersopink kat Jusco jadi Mira ngan Pidah ajelah jalan bersama....so Pidah kata dia nak gi Care4 Subang...so jalanlah kitaorang kat sana...pegi sana pun kejap je sebab care4 dah nak tutup nak makan pun tak sempat last-last kitaorang memilih untuk berhenti makan kat Mac D je...Makanlah kami berdua sambil bertukar cerita mengenai dslr ni...macam mana nak setting ikut mood persekitran dan macam-macam arrr...kalai gambar blur tu...mintak maap arrr..semua ni testing aje...tak menggunakan flash pun...ni nak cuba-cube je...tapi Mira masih tak reti sangat arrr.... Thanks Pidah bawak akak keluar dan mengajar akak tentang kamera ni...lain kali jangan serik ajak akak keluar lagi yek






Mengikut kata Pidah MacD kat situ memang ramai..ramai student melepak kat situ. Ikutkan hati memang geram....orang sibuk nak makan dorang sibuk bersembang...buat bodoh je tengok orang yg ramai tuh nak cari tempat duduk. Kebanyakkan orang cina lah...sampailah ada 1 couple tuh...husband n wife bersama baby mereka. Si husband tengok order makanan kat kaunter yang wife plak jalan-jalan dengan dukung baby nak cari tempat duduk. Kebetulan kitaorang pun dah siap makan so kitorang panggillan dia untuk duduk kat tempat kitaorang tu...kesian plak kat dia dengan bawa anak kan...so senanglah hati dia dapat duduk dan Mira sempat snap beberapa keping baby dia dan mintak email dia untuk hantar balik gambar baby dia tuh...lepas tu kami pun blah dengan hati yg gumbira sekali....hehehehehe


Oklah kali ni komenter terpantas diberikan kepada Dana http://houridana.fotopages.com/ ......dah lama beno Dana nak menempatkan diri kat sini...akhir dapat jugak...tahniah dik...Ko ambik award ko ni...sematkan kat omah ko...


Friday, 29-May-2009 01:54 Email | Share | | Bookmark
Zoo Negara (Part 2)

Ok sambung balik citer kat Zoo tuh...banyak sangat gambar nyer tapi ni adalah yang sebahagian saja ok..kang korang muak plak tengok gambar zoo aje... Apa yang boleh Mira nak cakap kan adalah......seronok sangat-sangat...walaupun kamera mereka semuanya panjang tapi kebanyakkan semua orait aje..masing-masing hepi. Tima kasih banyak-banyak kat Abang Meor kerana memberi Johar try dan merasa ambik gambar dari lens yg panjang itu...wow memang gilerlah hasilnyer...cantik sangat-sangat...yang Johar plak satu....Abang Meor dah kasi pinjam tu ambiklah gambar banyak sikit ni tidak dia ambik gambar 1-3 keping je...alahaiiiii....dia cakap takut nak pakai..takut jatuh.... kang jenuh plak nak mengganti.... ok lah tu....merasa jugak dia...Mira pun ada jugak try tapi bukan ambik gambar...Try pegang je...pensel punye kamera....ya ampunnnnn berat berat berat dan sunggu berat...macamlah diorang leh sangkut je kat leher tu kan...Mira kamera basic ni pun dah sakit leher berbagai....

Oklah...jom ikuti sambungan perjalanan kami semua...







Kitaorang keluar dari Zoo dalam pukul 4.30 petang...jap lagi pukul 5.00 petang dah nak tutup dah..sebelum tu semua merancang nak makan. Masing-masing dah kebuluran...semua tak makan lagi nih...asyik menempak dari pagi sampai ke petang sampai makan pun lupa...nampaknyer hari tu aje dan beribu kalori aku terbakar...tapi makan leh tahan jugak...cam no...sapa nak jawab ni...

Mula-mula plan nak makan kat Memori Corner kat Taman Melawati tapi disebab masing-masing nak makan nasi lokasi makan kami bertukar...tapi tak jauh pun sebelah Memori corner je iaitu LEHA Restoran...Mira cam biasalah...kalau nampak ABC memang itu yang diorder tuh...panas tu beb...dapat plak ABC...arrrghhhh nyaman nyer tekak...Jom layan gambar kami makan sebelum berangkat pulang....



Elok je nak balik...dekat Ampang sampailah kerumah hujan...arrrhhh syok Mira duk tido dalam kete....dah penat dah kenyang memang sesuai sungguh tido...Abang kat sebelah asyik menguap je..hehehehehe...tima kasihlah EN. JOHAR kerana mengikut rentak isteri mu ini...jangan serik OK....


TAHNIAH pada MR.AMIN http://minmolek77.fotopages.com/ kerana berjaya berada di tahta terpantas kat FP Mira ni..Ambik award ni ye...simpan baik-baik..lain kali cepat lagi tau....


Wednesday, 27-May-2009 10:49 Email | Share | | Bookmark
Zoo Negara (Part 1)

Seperti yang telah dijanjikan....Mira update citer pasal outing kat Zoo Negara bersama DOD ngan Abang Meor. Ramai jugak yang ikut serta termasuklah geng-geng TKB...antaranya Den, Watie, CTOne ngan Pidah...Iezah ngan Idida pun ada...First time ni jumpa Idida and famili...peramah orangnyer tapi dia tak dapatlah nak ligat sangat sebab bawak anak kecik kan...Anak dia...ya ampun..Nafisa tun comei sangat...suka sangat dengan mata dia yang mengoda tuh...

Watie adalah orang paling lambat sampai..dia lambat pun sebab bawak bekal untuk kitaorang makan aitu mihun goreng. Amboi rajin beno watie ni..siap masak tapi den tak merasa mihun dia sebab den dah melantak kat kedai makan...so member lain yang gi serbu mihun watie...semua kata sedap...alahai rugi plak aku tak rasa kan...hahahaha padan muka aku....hahahaha......

Watie, CTone, Iezah ngan idida balik awal...watie kata dia sakit kepala yang CT plak nak gi SOGO yang iezah plak nak pegi umah adik dia kat Rawang...yang idida mungkin sebab anak mereka kecik lagi kot...mungkin rasa tak selesa...lagi pun Nafisa sampai nangis-nangis tengok haiwan kat Zoo nih..Nafisa takut agaknyer...jadi tinggallah Den ngan Dak Pidah...Pidah bukan main menembak sana menembak sini yang den pulak tak tembak apa pun...tembak pun sikit je....sebab laki den yang lebih-lebih ambik gambar...aikkkk ni sudah pusing cerita...itu kamera dia kasi den tapi dia yang terover...kah kah kah kah...rasanyer nak kena beli sorang 1 kot...wakakakakaka....botaklah kepala laki den kang...kah kah kahhhhhhh

Ok jomlah layan pengembaraan Mira kat Zoo ni....






Dah cukup sampai sini je gambar...besok-besok sambung part 2 plak...hehehehe

Cewahhhhhh buat kali ke-2 adikku watie http://shahwatie.fotopages.com/ tersayang telah berjaya mengecop tompek terpantas...mmg pantas ko dik..apo laie ambik award ni...simpan yo...


[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net